preskoči na sadržaj
Povijest

Kako je sve počelo...

Uvođenjem usmjerenog obrazovanja u školski obrazovni sustav šk. god. 1976./77. u okviru Centra za usmjereno obrazovanje "Pavao Lozo", Imotski, djeluje Ekonomska škola, koja nakon završenog pripremnog stupnja obrazuje učenike za zanimanje ekonomist i upravni referent. Takvo stanje ostaje sve do 1992. godine kada se škola osamostaljuje.

Osnivač Škole je Skupština općine Imotski koja je Odluku o osnivanju Škole donijela 29. srpnja 1992. godine. Ministarstvo prosvjete i športa svojim je Rješenjem Školi odobrilo programe za zanimanje ekonomist i administrativni tajnik, a od 2002. godine umjesto  zanimanja administrativnog tajnika obrazuje se zanimanje upravnog referenta. Od 2008. godine ponovno se uvodi zanimanje administrativni tajnik, tako da se sada u Školi obrazuju zanimanja ekonomist, upravni referent i administrativni tajnik. 

U istoj zgradi rade četiri škole: Gimnazija dr. Mate Ujević, Ekonomska škola, Tehnička škola i Obrtničko-industrijska škola. Radi se u dvije smjene. Zgrada je projektirana i sagrađena u vrijeme postojanja Centra usmjerenog obrazovanja. Gotovo sve prostore koriste sve četiri škole pa su uvjeti za rad dosta složeni. Zahvaljujući dobroj suradnji svih četiriju škola i međusobnom uvažavanju, odgojno-obrazovni rad teče bez većih poteškoća.

U povijesti ove škole učenici i profesori redovito su sudjelovali i sudjeluju u programima koji su planirani Ministarstvom i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Osim stručnog usavršavanja i sudjelovanja u struci- Knjigovodstvo s bilanciranjem i Savršeni ekonomist, učenici sa svojim mentorimaaktivno rade na projektima iz ekologije u čemu postižu zavidne rezultate. Permanentno se prate smjernice provođenja projekta Europa u školi. Svake godine u školskim prostorima organiziramo priredbe za Dan europskih jezika kao i za svečanosti Plodovi zamlje-Dani kruha. Upravo u ovaoj aktivnosti predstavljali smo Splitsko-dalmatinsku županiju u listopadu 2007. godine.

Posebno treba istaknuti zastupljenost stranih jezika koji se uče u ovoj školi: engleski, njemački, talijanski, latinski i francuski. Školske godine 2007./08. smo bili domaćini Državnog natjecanja u znanju francuskog jezika.
TražilicaGodišnji plan i program

Školski kurikulum

 


CARNet

Anketa
Kako bi se po vašem mišljenju mogli smanjiti izostanci s nastave?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Tečajevi

Računala

Matura

preskoči na navigaciju