preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

 

Stipendije
AMPEU

eTwinning projekti

Državno natjecanje

e-Knjižnica

SafetyNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 256100
Vijesti

Strategic Partnerships Plus - Empowering Democratic Participation

Predstavnica naše škole, profesorica Marica Kasalo Miškulin sudjelovala je od 12. - 16.11.2019. god. na međunarodnoj aktivnosti Strategic Partnerships Plus- Empowering Democratic Participation u Bukureštu. Aktivnost je trajala tri radna dana s glavnim ciljem stvaranja održivih partnerstva među sudionicima aktivnosti kroz KA2 projekte strateškog partnerstva. Cjelokupna aktivnost je bila osmišljena kao tečaj izradbe uspješnog KA2 projekta i stvaranje poznanstava među sudionicama raznih europskih zemalja iz radnih sektora (VET, sveučilišta, školstvo, javne institucije, udruge mladih, nevladine udruge i drugi). Glavni fokus aktivnosti bio je  demokratska uključenost.


Predstavljen je projekt pod  nazivom Com`ON Europe grada Cluj-Napoca koji je sufinanciran kroz Erasmus+ program. Com’ON Cluj-Napoca bio je prvi projekt za mlade s područja istočne Europe koji je financiran na ovakav način. Cilj projekta je kroz aktivnosti uključiti mlade ljude iz što više gradova Europe na aktivno sudjelovanje u civilnoj participaciji u svom gradu, kreativnim razmišljanjem poboljšati kvalitetu života te biti aktivan sukreator politike grada.

Drugi primjer dobre prakse bio je  uspješno proveden projekt koji je također financiran iz Erasmus + Programa, Eco herbal social enterprise. Cilj samog projekta je bio stvoriti stalan izvor prihoda u siromašnim ruralnim područjima Rumunjske, osobito onim naseljenim socijalno isključenim stanovništvom, prvenstveno Romima. Upravo visok stupanj nezaposlenosti je doveo do degradacije ruralnih sredina i iseljavanja mladih ljudi.

 

Kroz samu aktivnost naša nastavnica je s ostalim sudionicima sudjelovala su osmišljavanju vlastitog KA2 projekta.

Tema našeg projekta je bila vježbenička tvrtka koju imaju i partnerske škole, te su razmijenjena iskustva koje svatko ima iz svoje škole. Svrha samog projekta je kroz međunarodnu razmjenu iskustava omogućiti našim učenicima međunarodno radno iskustvo s ciljem konkurentnosti na tržištu rada i izjednačavanje prilika mladih ljudi u ruralnim područjima Hrvatske s ostatkom Europe. Uz pomoć moderatora i predstavnika rumunjske nacionalne agencije projekt je dobio svoje temeljne odrednice te se u budućnosti nadamo i realizaciji istog.

Kroz neformalno druženje, tradicionalnim slasticama, plakatima, brošurama i suvenirima predstavljena je naša škola, mjesto i domovina. Hrvatski stol je bio daleko najzapaženiji te je privučena pažnju svih kolega a neki su čak i zaintrigirali za posjetu Hrvatskoj. 

Po povratku u Hrvatsku, zajedno sa školom iz Omiša profesorica M. Kasalo Miškulin planira suradnju i na e - Twining projektu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marica Kasalo Miškulin   datum: 25. 11. 2019.

Tražilica

Godišnji plan i program

Školski kurikulum

 


CARNet

Anketa
Kako bi se po vašem mišljenju mogli smanjiti izostanci s nastave?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Tečajevi

Računala

Matura

preskoči na navigaciju