Datum objave: 26. listopada 2023.
Kategorija: Naslovnica

Listopad- mjesec kibernetičke sigurnosti

U svijetu gdje provodimo sve više vremena na internetu, kibernetička sigurnost postaje nezaobilazni aspekt našeg svakodnevnog života te se tako mjesec listopad obilježava kao mjesec kibernetičke sigurnosti, posvećen jačanju svijesti o sigurnom korištenju interneta.

Glavni je cilj mjeseca kibernetičke sigurnosti osvještavanje korisnika o važnosti kibernetičke sigurnosti, promjena njihovog stava prema zaštiti te pružanje resursa (znanja i vještina) koji im omogućavaju da se uspješno obrane od kibernetičkih prijetnji te smanje rizik od napada.

U našoj školi održana su predavanja i radionice za učenike i nastavnike sa svrhom edukacije i podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti i kibernetičkoj higijeni u organizaciji profesorice Ivane Vlašić.

S ciljem podizanja svijesti u društvu te  kako identificirati prijevarne tehnike i učiniti naše učenike i njihove financije sigurnijima učenicima je  prikazan  film The  Takeover.

U svrhu ove kampanje pripremljeni su promotivni materijali (dostupni u prilogu) koje su izradili naši učenici koji uključuju informacije o sedam najčešće korištenih online prijevara i kako ih izbjeći:

Krađa identiteta

Krivotvorene mrežne stranice banaka

Romantične prijevare

Krađa osobnih podataka

Investicijske prijevare i prijevare u online kupovini

CEO prijevara

Prijevara s računa

*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content